Pyragėliai  „Sraigės su dž. baravykais“

Siūlau pasiruošti džiovintus baravykus. Dėl itin stipraus aromato ir puikaus skonio verta vasaros pabaigoje  atsikelti keletą rytų anksčiau, paslampinėti po mišką ir prisirinkti nors trejetą krepšių puikių lietuviškų baravykų. Iš patirties – tobuliausiai baravykus išdžiovindavo močiutė sename  kaimiškame  pečiuje, džiovinti orkaitėje jie tamsesni, džiovinti ant siūlo netenka aromato.

Taigi džiovintus baravykus nuplauti ir pamerkti 2-3 val i drungną vandenį. Perplauti ir virti apie 0,5 val. Nukošti, nuoviro neišmesti (jo dar reikės). Grybus sumalti mėsmale per smulkų sietelį, imalti 3-4 nulupto svogūno galvas . Apkepti keptuvėje su slakeliu aliejaus, jei sausoki – ipilti šiek tiek grybų nuoviro, pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais. Atvėsinti.  Džiovinti baravykai paruošti, eime gaminti toliau.

"Sraiges"

Tešla: 3 št. pieno, 300 gr. miltų, 20 gr. mielių, 3 št. cukraus, 100 gr. margarino, 1 kiaušinis.

Įdaras: 200 gr. su svogūnais pakepintų džiovintų  baravykų, 100 gr. smulkiai tarkuoto  fermentinio sūrio.

Mieles apibarstyti cukrumi, palaukti kol ištirps. Pieną vos vos pašildyti su  margarinu, supilti ant mielių, įmušti kiaušinį, dėti miltus ir suminkyti tešlą. Tešlą uždengti medžiagine  skiaute ir padėti 1 val. šiltai, kad pakiltų.

Iškočioti lakštą,  jį  ištepti grybų mase ir susukti kaip vyniotinį, supjaustyti  1,5 – 2 cm. storio juostelėmis. Pyragėlius dėti į aliejumi pateptą kepimo skardą, kepti 170 laipsnių orkaitėje  20-30 min.

 

Kategorijos: Main page slider, Naujienos