Karpis su daržovėmis

Karpį nuplauti, nuskusti žvynus, išimti žiaunas, išskrosti. Toliau – sunkiausia. Labai atsargiai išimti

šonkaulius ir nugarkaulį (uodegos gale šiek tiek palikti, man teko naudotis tvirtomis žirklėmis), sunkiausia

todėl, kad mažas duris i pirštą kaulu ir Jūs pakeliate vaistinei apyvartą pirkdami „Višnevskio“ tepalą.

Žuvies mėsą iš vidaus pabarstyti druska, dž. bazilikais, žuvies prieskoniais, iš išorės druska ir dž. česnakų

granulėmis. Suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 1 val.

Įdarui – šaldytų daržovių asorti (čia jau Jūsų skonio reikalas, aš dėjau morkas, brokolius, bulves, žirnelius,

šparagines pupeles + šviežios paprikos kubelius), 100 g stambiai tarkuoto fermentinio sūrio, 2 skiltelės

smulkiai tarkuoto česnako, 1 šaukštas majonezo, 2 stambiai tarkuoti kietai virti kiaušiniai. Įdarą

sumaišyti ir prikimšti ant šono gulintį karpį, pilvuką susmeigti mediniais pagaliukais (galima užsiūti), karpį

paglostyti su mažu šlakeliu aliejaus. Kepti 40 – 50 min. 170 laipsnių temp. orkaitėje. Jei turite galimybę

su mažu kiekiu garų, likus kepti 20 min. sausu kepimo būdu.

Atvėsinti, palaikyti 2-3 val. šaldytuve, geriau bus supjaustyti. Valgyti atsargiai, karpio mėsoje yra aštrių

šakotų kauliukų.

Skanaus ))

Kategorijos: Main page slider, Naujienos