Kaip išsirinkti avokadą?

Parduotuvėje avokadai dažniausiai būna neprinokę (neprinokę avokadai būna kieti ir kartūs). Nusipirkus tokį vaisių, jį reikėtų keletą dienų palaikyti kambario temperatūroje. Norint sunokinti greičiau, galima avokadą įdėti į popierinį maišelį kartu su obuoliu arba bananu.

Jeigu norite avokadą naudoti iškart, reikia išsirinkti sunokusį. Tai padaryti galima švelniai spustelėjus vaisių ties koteliu. Jei kotelis šiek tiek pasistumia, o vaisius įdumba – jis prinokęs. Atkreipkite dėmesį, jei avokadas labai minkštas ir įdumba vos paėmus – toks vaisius jau pernokęs ir ne toks skanus.

Dar vienas patarimas – jei atliko dalis avokado, kad nepakeistų spalvos ir skonio, jį reikėtų pašlakstyti citrinų sultimis ir įdėti į šaldytuvą. Ten jis gali būti iki poros dienų.Apie avokadus

Kategorijos: Main page slider, Naujienos