Keksas su spanguolėmis

Keksas su spanguolėmis

Keksas su dž. spanguolėmis

300 g miltų, 100 g cukraus, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 200 ml žemuoginio jogurto, 1 kiaušinis, 50 g

lydyto sviesto, 1 šaukštas skysto medaus, sauja džiovintų spanguolių, miltelinio cukraus keksui

apibarstyti.

Lydytą sviestą sumaišyti su cukrumi ir medumi, atvėsinti, įmušti kiaušinį, supilti jogurtą ir gerai išsukti

mikseriu. Suberti miltus ir kepimo miltelius, vėl gerai išsukti. Pabaigoje sudėti verdančiu vandeniu

nuplikytas spanguoles, išmaišyti. Kekso kepimo formą patepti aliejumi, supilti masę. Kepti apie 1 val.

170 laipsnių orkaitėje (kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės gabumų). Išėmus iš formos apibarstyti

miltelinio cukraus sniegeliu.

Nebijokite eksperimentuoti – su jogurto skoniu, dž. vaisiais ar riešutais, puošti galima skrudintomis

migdolo riekelėmis (prieš tai viršų patepti skystu medumi).

Kategorijos: Main page slider, Naujienos